Torcik serowo-dyniowy z galaretką

0 (0 ocen)

Pyszny, delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu.

Składniki:

  • Składniki: (tortownica 17 cm)
    350 g puree z pieczonej dyni,
    400 g sera do serników,
    1 galaretka cytrynowa,
    100 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretki,
    2 łyżeczki żelatyny,
    2-3 łyżki soku z cytryny,
    oraz
    1 galaretka cytrynowa,
    350 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik serowo-dyniowy z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Ser zmiksować z puree dyniowym, dodać przestudzoną galaretę, sok z cytryny i zmiksować na gładką masę. Jeśli lubimy bardziej słodką masę to możemy dosłodzić według uznania. Gdy masa zacznie tężeć wylać na tortownicę, odstawiamy do całkowitego stężenia.
    Drugą galaretkę rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody, gdy zacznie tężeć wylewamy na gotową masę
    (musimy uważać aby nie była zbyt rzadka bo wyleje nam się z tortownicy).
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Torcik dyniowy z kiwi

To może cię zainteresować