Pyszny, delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu.
Składniki:
Składniki: (tortownica 17 cm)
350 g puree z pieczonej dyni,
400 g sera do serników,
1 galaretka cytrynowa,
100 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretki,
2 łyżeczki żelatyny,
2-3 łyżki soku z cytryny,
oraz
1 galaretka cytrynowa,
350 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretki,
Torcik serowo-dyniowy z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić. Ser zmiksować z puree dyniowym, dodać przestudzoną galaretę, sok z cytryny i zmiksować na gładką masę. Jeśli lubimy bardziej słodką masę to możemy dosłodzić według uznania. Gdy masa zacznie tężeć wylać na tortownicę, odstawiamy do całkowitego stężenia.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody, gdy zacznie tężeć wylewamy na gotową masę
(musimy uważać aby nie była zbyt rzadka bo wyleje nam się z tortownicy).
Smacznego!
Komentarze