Poncz wyszedł idealny do tortu polecam wykorzystać :) Wino FRANCUSKIE półwytrawne białe CELEBRO. Polecam te winko po obiadku można się delektować i pobudzać kubki smakowe .
Torcik makowo-migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miksujemy osobno żółtka z połową cukru . Białka miksujemy z drugą połowa cukru , i ubite białka.
Do masy żółtkowej wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Na najmniejszych obrotach delikatnie zamieszać.
2.Teraz dodajemy migdały .
3.Rozpuszczona margarynę i mak wymieszany , delikatnie zamieszać.
4.Przekładamy masę makowo migdałową do tortownicy 26 cm pieczemy na papierze do pieczenia 25 minut w 170 stopniach.
5.Ostudzony biszkopt
6.Kroje na trzy blaty. Dwa z nich nasączam ponczem
Krem:
Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę mleczną i dodajemy do ubitej śmietany .
Komentarze