Składniki:
(okrągła blaszka 17cm)
-2 opakowania tofu po 180g
-100 g kaszy jaglanej
-200 ml wody
-2 jajka M
-30 g budyniu śmietankowego bez cukru
-100 ml soku z cytryny
-garść rodzynek
-1/2 szklanki erytrolu/ksylitolu
Tofurnik z rodzynkami i polewą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-Kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odstwiamy, aby ostygła.
-Piekarnik rozgrzewamy do 150C.
-Dodajemy resztę składników (oprócz rodzynek) i całość dokładnie blendujemy.
-Dodajemy rodzynki i mieszamy.
-Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę.
-Pieczemy godzinę i studzimy przy lekko otwartym piekarniku.
polewa:
-Wszystkie składniki przekładamy do naczynia i blendujemy.
następnie
-Nakładamy polewę na ciasto.
-Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Komentarze