REKLAMA

Tofurnik z rodzynkami i polewą czekoladową

wyświetlono: 302 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Świetna alternatywa dla tradycyjnego sernika

opublikowany: 22.07.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 1 godz. 50 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    (okrągła blaszka 17cm)
    -2 opakowania tofu po 180g
    -100 g kaszy jaglanej
    -200 ml wody
    -2 jajka M
    -30 g budyniu śmietankowego bez cukru
    -100 ml soku z cytryny
    -garść rodzynek
    -1/2 szklanki erytrolu/ksylitolu

    polewa:
    -2 średnie, dojrzałe banany
    -30 g kakao
    -2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. -Kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odstwiamy, aby ostygła.
    -Piekarnik rozgrzewamy do 150C.
    -Dodajemy resztę składników (oprócz rodzynek) i całość dokładnie blendujemy.
    -Dodajemy rodzynki i mieszamy.
    -Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę.
    -Pieczemy godzinę i studzimy przy lekko otwartym piekarniku.

    polewa:
    -Wszystkie składniki przekładamy do naczynia i blendujemy.
    następnie
    -Nakładamy polewę na ciasto.
    -Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: krys1a

Tort śmietanowy z polewą czekoladową

Taki sobie torcik do kawki

kategoria: Ciasta torty tort śmietanowy opublikowany: 15.01.2018 | wyświetlono: 39914 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE