Tiramisu kokosowe

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tym razem tiramisu z dodatkiem kokosu.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 dag kokosu
    10 podłużnych biszkoptów
    1/2 szkl mleka
    1,5 kieliszka likieru kokosowego / ok 30 ml/
    25 dag mascarpone
    2 jaja
    5 dag cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Tiramisu kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni, ciągle mieszając. Zrumienić.
  • 2. Mleko wymieszać z likierem .
  • 3. Biszkopty maczać w mleku /szybkim ruchem, by zbytnio nie nasiąkły/ połamać na dorobne części. Ułożyć warstwę na dnie pojemniczków.
  • 4. Białka oddzielić od żółtek.
  • 5. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną, gęstą masę.
  • 6. Dodać pół kieliszka likieru kokosowego.
  • 7. Na wolnychobrotach wymieszać z mascarpone.
  • 8. Białka ubić na sztywno. Dodać do masy, delikatnie wymieszać.
  • 9. Porcję kremu wycisnąć ze szprycy na biszkopty, posypać wiórkami kokosowymi.
  • 10. Powtórzyć warstwę biszkoptów, kremu i prażonego kokosu.
  • 11. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować