Chałwowo-kokosowe Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

lekkie, inne, a jakie proste!

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 puszki śmietanki kokosowej
    1 opakowanie serka Mascarpone
    200 gramów chałwy
    1,5 paczki podłużnych biszkoptów
    2 łyżki tartej gorzkiej czekolady
    Ekstrakt waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Tiramisu

Chałwowo-kokosowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze śmietanki kokosowej odlewam wodę, przekładam ją do dużej miski i ubijam mikserem około 5 minut - ma stać się puszysta. Następnie dodaję mascarpone i pokruszoną chałwę , ubijam masę przez minutę. Odstawiam do lodówki.
    Ciepłą wodę łączę z ekstraktem waniliowym, biszkopty zanurzam w wodzie i układam na blaszce do pieczenia, którą wyłożyłam papierem. Na warstwę biszkoptów wykładam połowę porcji kremu, na to znów biszkopty i resztę kremu. Wierzch posypuję czekoladą. Deser chłodzę, najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Chałwa Czekolada Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować