tatar z wędzonego łososia

4.5 (159 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna, wykwintna i dekoracyjnie wyglądająca przystawka :) Ilość składników wystarcza na przygotowanie 5 porcji.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 gramów wędzonego łososia
    3 ogórki konserwowe
    4 płaty papryki konserwowej
    grzybki marynowane (mogą być tez pieczarki)
    1 średnia cebula lub pęczek szczypiorku
    1 kopiasta łyżeczka majonezu
    1 płaska łyżeczka chrzanu (opcjonalnie)
    pieprz
    sól (ja już nie dodawałam)
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Tatar z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki, cebulę, paprykę i ogórki pokroić bardzo drobniutko.
    Łososia można zmielić w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekać, wymieszać go z majonezem, pieprzem, chrzanem, dodać pokrojone marynaty i cebulę lub szczypiorek, wszystko dobrze i delikatnie wymieszać, schłodzić porządnie, gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować