Tatar z sarny

4.49 (192 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatna polędwiczka z sarny idealnie nadaje się na tatara. U mnie w domu do tatara podaje się go z różnymi dodatkami, które można dowolnie mieszać z mięsem.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g oczyszczonej polędwiczki z sarny (można zastąpić wołowiną, jeśli nie znajdziecie sarniny)
    2-3 łyżki oleju rzepakowego
    sól
    pieprz czarny
    3 żółtka z jaj od szczęśliwej kurki lub przepiórki
    dodatki:
    1/2 czerwonej cebuli
    4 marynowane prawdziwki
    6 korniszonów(malutkich)
    4 duże oliwki zielone lub czerwone Kalamata
    łyżeczka kaparów
    1 czerwona marynowana chili
    1 zielona marynowana chili
    łyżka marynowanego selera
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Tatar z sarny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Za pomocą bardzo ostrego noża mięso siekamy jak najdrobniej. Posiekane mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz olejem. Z mięsa formujemy 3 gniazdka, w które wbijamy po żółtku.

    Dodatki prócz kaparów drobno siekamy i układamy obok mięsa, tak by każdy mógł wymieszać mięso z tym co lubi.

    Tatra podajemy z grzankami z pieczywa.

Porady

Jeśli nie możemy nigdzie nabyć sarniny, możemy zastąpić ją wołowiną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować