Tatar z udźca wołowego

  • wyświetlono: 119 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Tatar z udźca wołowego .

Grzegorz Milczarek
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

100 gram – chudego mięsa wołowego ( u mnie udziec )
1 żółtko
2 cebulki szalotki
1 ogórek kiszony
1 łyżeczka ostrej musztardy
Kilka kropli maggi
Szczypta soli
Szczypta czarnego pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar z udźca wołowego

  • Tatar1. Mięso zmielić w maszynce lub drobno posiekać nożem .
    Ogórka + cebulki drobno kroimy w kostkę .
  • Tatar2. Mięso oprószyć solą i pieprzem , dodać musztardę i maggi i dokładnie wyrobić .
    Formować kulkę z wgłębieniem po środku w którym umieszczamy surowe żółtko.
    Całość do koła obkładamy cebulką i ogórkiem.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tatar

Komentarze

Podobne przepisy

Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

Dodane przez: Ewelina Marcin

Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą...

Dobrze przyprawiona przystawka...

Dodane przez: messer00

Tatar wołowy z ogórkiem

Potrawa idealna jako starter do...

Tatarowy torcik

Dodane przez: Wioleczka1

Tatar wołowy

Ładnie wyglądający tatarowy torcik

wołowy tatar

Dodane przez: kasienka1987

wołowy tatar

coś dla miłośników surowego mięsa!

Tatar wołowy

Dodane przez: czarrna

Tatar wołowy

Tylko dla smakoszy :)

tatar

Dodane przez: PolskaGotuje

tatar wołowy inaczej

Elegancka przystawka, kolacja we...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE