Frangipane to nadzienie z migdałów, masła, cukru i jajek :)
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
150 g mąki (pół na pół pszenna i krupczatka)
90 g masła
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka zimnej wody
nadzienie:
1 słoik konfitury jeżynowej
1 jajko
100 g mielonych migdałów
100 g masła
90 g brązowego cukru
Tartinki frangipane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykleić nim 4 foremki do tartinek o średnicy ok. 12 cm. Migdały, masło, cukier i jajko zmiksować. Na spody z ciasta nałożyć masę migdałową i konfiturę. zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Smacznego :)
Komentarze