Tartinki frangipane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Frangipane to nadzienie z migdałów, masła, cukru i jajek :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g mąki (pół na pół pszenna i krupczatka)
    90 g masła
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżka zimnej wody
    nadzienie:
    1 słoik konfitury jeżynowej
    1 jajko
    100 g mielonych migdałów
    100 g masła
    90 g brązowego cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartinki frangipane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykleić nim 4 foremki do tartinek o średnicy ok. 12 cm.  Migdały, masło, cukier i jajko zmiksować. Na spody z ciasta nałożyć masę migdałową i konfiturę. zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka migdałowa Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować