Ekspresowa przystawka do eleganckiej kolacji, inspirowana francuskim ciastem i kozim serem, oraz włoskimi pomidorami: świeżymi , suszonymi oraz octem balsamicznym z Modeny.
Dla 4 osób
Średni
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego: 1 sztuka
- pomidor: 1 sztuka
- pomidory suszone: 4 sztuki
- ser kozi: 4 plastry
- oregano: 1 szczypta
- mesclun czyli miks zielonych sałat: 1 szklanka
- ocet balsamiczny: 4 łyżki
Tartaletki z pomidorami i kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto przyrządzam wedle przepisu na opakowaniu i wykładam nim formy do tartaletek, na każdą z nich kładę plaster pomidora suszonego, an to plaster pomidora świeżego, posypuję oregano oraz na to plaster sera koziego. Wstawiam do piekarnika na 15 minut.
Na talerzu serwuję mini tartę, obok mix sałata, całość polewa i przyozdabiam octem balsamicznym.
Komentarze