Tartaletki z malinami i jeżynami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne tartaletki, które również pięknie prezentują się na stole. Zamiast malin i jeżyn można użyć dowolnych owoców.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki pszennej
    250 gram margaryny lub masła
    1/2 szklanki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    3 żółtka
    3 łyżki śmietany 18 %
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Budyń:
    2 budynie śmietankowe (na 500 ml mleka)
    1 litr mleka

    Dodatkowo:
    maliny
    jeżyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Tarty Tartaletki

Tartaletki z malinami i jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tartaletki z malinami i jeżynami 1. Na stolnicę dajemy wszystkie składniki na ciasto, zagniatamy i rozwałkowujemy.
  • Tartaletki z malinami i jeżynami 2. Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem, wycinamy tartaletki, formujemy i dajemy na formę do pieczenia.
  • Tartaletki z malinami i jeżynami 3. Pieczemy na złoty kolor około 20 minut w temp. 180 stopni.
  • Tartaletki z malinami i jeżynami 4. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu i ciepły nakładamy do tartaletek.
  • Tartaletki z malinami i jeżynami 5. Na budyniu układamy maliny i jeżyny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jeżyny Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować