Tartaletki z kremem cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Wyjmujemy z foremek.
2.Krem: W połowie mleka rozpuszczamy budyń, pozostałą część zagotowujemy. Do zagotowanego mleka wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy. Budyń studzimy. Margarynę ucieramy na puszystość z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy zimny budyń przy tym cały czas ucierając. Dodajemy cappuccino i ucieramy. Krem przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy do tartaletek. Tartaletki dekorujemy słodyczami i melisą. Gotowe!
Komentarze