Tartaletki z kremem cappuccino

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tartaletki idealne na deser po obiedzie.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1 szklanka mąki tortowej
    - 0,5 szklanki cukru pudru
    - 10 dag margaryny
    - 1 żółtko

    Krem:
    - 250 ml mleka
    - 1 opakowanie budyniu waniliowego
    - 3,5 łyżki cappuccino w proszku
    - 12,5 dag margaryny Palma
    - 2 łyżki cukru pudru

    do dekoracji:
    - herbatniki, draże, melisa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartaletki z kremem cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia. Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Wyjmujemy z foremek.
  • 2. Krem: W połowie mleka rozpuszczamy budyń, pozostałą część zagotowujemy. Do zagotowanego mleka wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy. Budyń studzimy. Margarynę ucieramy na puszystość z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy zimny budyń przy tym cały czas ucierając. Dodajemy cappuccino i ucieramy. Krem przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy do tartaletek. Tartaletki dekorujemy słodyczami i melisą. Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować