Łatwo, szybko… ale jak pysznie! Świetnie smakuje na ciepło, zaraz po upieczeniu i w tej postaci może być doskonałym pomysłem na obiad (np. z porcją sałatki) lub na kolację
40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
400 g gotowego ciasta na pizzę lub 1 płat ciasta francuskiego
250 g ricotty
150 g świeżego szpinaku
1 całe jajko
100 g łososia wędzonego
sól i pieprz do smaku
Tarta ze szpinakiem,ricottą i łososiem wędzonym na gotowym spodzie do pizzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do 190-200°С.
Ciasto ułożyć na blachę z papierem (dno i boki).
Do miseczki przełożyć jajko i serek ricotta, dobrze połączyć składniki, dodać pokrojony szpinak. Doprawić solą i pieprzem, pomieszać i wyłożyć na spód. Na wierzchu ułożyć pokrojonego łososia.
Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 25-30 minut do czasu aż masa się zetnie, a brzegi ciasta będą ładnie zrumienione.
Komentarze