Tarta ze szpinakiem,ricottą i łososiem wędzonym na gotowym spodzie do pizzy

4.83 (6 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łatwo, szybko… ale jak pysznie! Świetnie smakuje na ciepło, zaraz po upieczeniu i w tej postaci może być doskonałym pomysłem na obiad (np. z porcją sałatki) lub na kolację

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g gotowego ciasta na pizzę lub 1 płat ciasta francuskiego
    250 g ricotty
    150 g świeżego szpinaku
    1 całe jajko
    100 g łososia wędzonego
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta ze szpinakiem,ricottą i łososiem wędzonym na gotowym spodzie do pizzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 190-200°С.
    Ciasto ułożyć na blachę z papierem (dno i boki).
    Do miseczki przełożyć jajko i serek ricotta, dobrze połączyć składniki, dodać pokrojony szpinak. Doprawić solą i pieprzem, pomieszać i wyłożyć na spód. Na wierzchu ułożyć pokrojonego łososia.
    Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 25-30 minut do czasu aż masa się zetnie, a brzegi ciasta będą ładnie zrumienione.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ricotta Ciasto na pizzę Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować