Tarta z mąki gryczanej, jogurtu greckiego i parmezanu z mixem warzyw oraz indykiem grillowanym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealna na jesień, królowa smaku

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:

    mąka gryczana 80 dag

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    250 ml jogurtu greckiego

    2 gotowane żółtka

    masło extra 1/2 kostki

    parmezan tarty 50g

    łyżka smalcu

    sól, pieprz

    estragon suszony 1/2 łyżeczki



    składniki tarty:

    brokuł 1/2 szt

    papryka czerwona 1 szt

    ser żółty 10 dag

    oliwki 50g

    dynia 150g

    cukinia 150g

    pierś grillowana 200g

    ser feta 100g

    sos czosnkowy: 2 ząbki czosnku usmażyć na łyżce masła, dodać łyżkę masła, rozprowadzic 150 ml bulionu drobiowego, dodać 50 ml śmietanki 30%, oraz pieprz biały sól i 1/2 pęczka natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta z mąki gryczanej, jogurtu greckiego i parmezanu z mixem warzyw oraz indykiem grillowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z wymienionych składników na tartę zagnieść ciasto, wyłozyć nim blache na tarte, ponakłuwać widelcem, podpier na złoty kolor 5 minut, następnie wysmarować tak podpieczoną sosem i ponakładać na nią wcześniej przygotowane składniki(brokuł ugotować, papryke podsmażyć na złoty kolor na patelni, dynie i cukinie krojoną w kostkę również, pierś i fete pokroić w kostkę) a na końcu ser żółty krojony i zapiec 10 minut w 200 st. Celsjusza.



    Podawać na gorąco z dipem estragonowo rozmarynowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować