Tarta rustykalna malinowo porzeczkowa z nutą cytynowo - kokosową

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

prosta i baaardzo smaczna- z malinami i kolorowymi porzeczkami -polecam

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    1 żółtko
    50 g cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1\2 kostki zimnej margaryny
    1 płaska łyżka kwaśnej śmietany 18%
    oraz
    2 łyżki wiórek kokosowych
    2 łyzki soku z cytryny
    1 szklanka malin
    1 garśc czerwonej porzeczki
    pół garści porzeczki czarnej
    1 łyżka maki ziemiaczanej
    cukier waniliowy do smaku
    cukier puder
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Kruche ciasto

Tarta rustykalna malinowo porzeczkowa z nutą cytynowo - kokosową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny i porzeczki , oczyścic opłukac . Umieścic w misce. Do owoców dodac wiórka kokosowe , sok z cytryny i mąke ziemiaczana.
    Z podanych składników zagnieść ciasto , Ciasto schłodzic przez 50-60 minut.
    Po tym czasie rozwałkwac na cienki, okrągły placek .
    Na cieście rozprowadzić osuszone , obtoczone w kokosie owoce, pozostawiąc wolne brzegi.
    Pozostawione brzegi zagnieść delikatnie do środka, lekko go zlepiając.
    Tartę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20-25 minut (do momentu, aż ciasto stanie się złociste i chrupiące).
    Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka Maliny Owoce Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować