Rustykalna tarta orkiszowa z malinami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealna propozycja na letni deser

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    180g mąki pełnoziarnistej orkiszowej
    100g zimnego masła
    6 łyżek ksylitolu/cukru trzcinowego
    szczypta soli himalajskiej
    1 jajko

    400g świeżych malin
    dodatkowo garść ksylitolu lub cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Rustykalna tarta orkiszowa z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto połączyć, uformować w kulkę, zawinąć w folię i włożyć na 15 minut do zamrażarki.
    Rozwałkować na kształt koła najlepiej przekładając dwoma arkuszami papieru do pieczenia.
    Maliny wyłożyć na rozwałkowane ciasto z zachowaniem wolnych brzegów. Jeżeli owoce są kwaśne posypać dodatkowo słodzidłem. Brzegi założyć na maliny. Piec do zarumienienia w 190 stopniach (około 35-40 minut). Po wyjęciu z pieca posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Porady

Maliny można zastąpić innymi sezonowymi owocami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ksylitol Mąka orkiszowa Maliny Orkisz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

3.47 (15 ocen)

Zdobywca nagrody

A

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rustykalna tarta z rabarbarem

To może cię zainteresować