Tarta Coconut-Bananoffe Pie

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

To ciasto dla koneserów prawdziwego smaku.Najlepiej smakuje jak skruszeje, wtedy wszystkie warstwy ładnie się komponują łączą się w jedną całość.To ulubione ciasto mojego męża dlatego jest wyjątkowe.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - margaryna: 125 gramów
    - mąka pszenna 550: 200 gramów
    - jajka surowe: 2 sztuki
    - karmel o smaku kokosowym: 400 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - banany: 4 sztuki
    - wiórki kokosowe: 100 gramów
    - cukier kryształ: 100 gramów
    - skrobia ziemniaczana: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty

Tarta coconut-bananoffe pie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć mąkę pszenną, Kasię, żółtka, 2 łyżki cukru i proszek do pieczenia. Zagnieść gładkie ciasto, schłodzić minimum 30 minut w lodówce. Formę na tartę posmarować tłuszczem i wylepić dno oraz boki na wysokość 3 cm. Piec 20 minut w temp 150 stopni z termoobiegiem (180 stopni bez termoobiegu). Po upieczeniu ostudzić. Z białek i pozostałego cukru ubić pianę na sztywno, pod koniec ubijania dodać dodać skrobie oraz wiórki. Upiec bezowo-kokosowy wierzch ciasta (140 stopni – 20 minut) w takiej samej formie co ciasto. Na wystudzone ciasto wyłożyć skropione sokiem i przepołowione banany, następnie rozsmarować karmel kokosowy i przykryć “bezową” czapką. Ciasto można posypać kakaem. Najlepiej smakuje za kilku godzinach jak całość nieco zmięknie, wtedy ciasto rozpływa się w ustach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować