Ciasteczka Serowe półfrancuskie

4.5 (184 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Dziś przedstawię Wam bardzo prosty przepis na wspaniałe ciasteczka serowe półfrancuskie z nadzieniem jabłkowym. Przepis jest tak prosty i łatwy,że każdy z Was zrobi taki deser bez żadnego problemu. I

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - margaryna (miękka): 250 gramów
    - biały ser: 250 gramów
    - mąka pszenna: 250 gramów
    - żółtko z 1 jajka: 1 sztuka
    - jabłka – najlepiej antonówka: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Ciasteczka serowe półfrancuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasteczka Serowe półfrancuskie 1. Krok 1
    Margarynę posiekać na drobne kawałki z mąką, a następnie dodać ser i żółtko. Dobrze wyrobić i zagnieść ciasto. Następnie zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok. 60 min.

    Krok 2
    Po wyjęciu z lodówki ciasto należy rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i szklanką wycinać ciasteczka. Na 1 ciasteczko kładziemy kawałek jabłka i przykrywamy drugim ciasteczkiem. Delikatnie sklejamy boki – możemy nie sklejać wszystkich boków wtedy otrzymamy ciekawszy wygląd naszych ciasteczek.

    Krok 3
    Blachę należy posmarować olejem, podsypać mąką i na tak przygotowane podłoże układamy nasze ciasteczka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 190-200C prze ok. 50 min. na złoty kolor.

    Krok 4
    Ciasteczka możemy polać lukrem, czekolada, posypać cukrem pudrem lub podawać bez żadnych dodatków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować