Tarta budyniowa z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto. Owijamy w przezroczystą folię i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Rabarbar kroimy w grube kawałki, posypujemy cukrem i odstawiamy na 30 minut. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, lekko studzimy.
Po upływie 30 minut wyjmujemy ciasto z lodówki i na przezroczystej foli rozwałkowujemy delikatnie w kształt koła na grubość około 3 mm. Wykładamy nim nasmarowaną tłuszczem formę do pieczenia o średnicy 20cm, nadmiar ciasta z brzegów odcinamy nożem. Nakłuwamy widelcem dno w kilku miejscach. Na tak przygotowane ciasto wykładamy budyń, wierzch posypujemy rabarbarem i płatkami migdałów. Pieczemy około 30 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni.
Komentarze