Tapas z papryką i tuńczykiem

0 (0 ocen)

Niewielki pyszne przekąski podawane na czosnkowych grzankach są świetną przekąską na domowe imprezy. Te z tuńczykiem, papryką, pomidorem i zielonymi oliwkami są rewelacyjne w smaku!

Składniki:

  • Czosnkowa bagietka lub grzanki pszenne z czosnkiem
    1/2 czerwonej papryki
    1 pomidor
    2 łyżki zielonych oliwek z czosnkiem i ziołami
    150 g tuńczyka w oliwie z oliwek
    2 łyżki natki pietruszki
    1,5 łyżki majonezu
    1 ząbek czosnku
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki Przekąski

Tapas z papryką i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną paprykę oraz pomidora kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Oliwki kroimy w plasterki, tuńczyka na mniejsze kawałki. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Delikatnie łyżką nakładamy na czosnkowe grzanki lub bagietki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Papryka Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować