SZYNKA W COLI Z CUDOWNĄ GLAZURĄ

4.5 (184 ocen)

  • Dla 6 osób

Taką szyneczkę można jeść i na zimno i na gorąco. Rewelacja.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • ZALEWA DO SZYNKI:
    1,6 kg szynki
    1,5 l coli
    1 duża cebula
    2-3 płaskie łyżeczki soli

    GLAZURA:
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki miodu
    1 łyżka cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Szynka w coli z cudowną glazurą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę wkładamy do garnka i zalewamy colą. Wrzucamy obraną i przekrojoną na cztery części cebulę, wsypujemy sól. Gotujemy na bardzo małym ogniu 2 godziny.

    Skłądniki glazury dokładnie mieszamy i powstałą masą smarujemy wystudzoną szynkę. Pieczemy 20 minut w 240 st.C. Podajemy po ok. 20 minutach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Glazura Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować