SZYNKA Z CUDOWNĄ GLAZURĄ

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Taką szyneczkę można jeść i na zimno i na gorąco. Rewelacja.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki
    ZALEWA DO SZYNKI:
    1,6 kg szynki
    1,5 l coli
    1 duża cebula
    2-3 płaskie łyżeczki soli

    GLAZURA:
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki miodu
    1 łyżka cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Szynki

Szynka z cudowną glazurą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę wkładamy do garnka i zalewamy colą. Wrzucamy obraną i przekrojoną na cztery części cebulę, wsypujemy sól. Gotujemy na bardzo małym ogniu 2 godziny. Skłądniki glazury dokładnie mieszamy i powstałą masą smarujemy wystudzoną szynkę. Pieczemy 20 minut w 240 st.C. Podajemy po ok. 20 minutach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować