Sztuka mięsa, ziemniaki, sos i marynowane papryki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Duszone plastry schabu podane z ziemniakami polanymi sosem oraz marynowaną papryką słodką.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • plastry schabu 2 szt.
    ziemniaki 8 szt.
    marynowane papryki słodkie 1 słoiczek
    natka pietruszki
    pasta rosołowa 1 łyżka lub kupna 1 kostka rosołowa
    mąka pszenna do zagęszczenia sosu
    przyprawa do mięsa
    suszona włoszczyzna 1 łyżka
    sól
    liście laurowe 2 szt.
    ziele angielskie 4-5 ziaren
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sztuka mięsa, ziemniaki, sos i marynowane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i posypujemy przyprawą do mięsa. Smażymy po 2 minuty każdą stronę plastra schabu na gorącym tłuszczu. Usmażone plastry mięsa wkładamy do garnczka zalewamy wodą do ich zakrycia, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, włoszczyznę i pastę rosołową, gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. W między czasie gotujemy obrane, wymyte ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i zagęszczamy sos mąką. Sztuki mięsa podajemy z ugotowanymi ziemniakami, polanymi sosem i marynowaną papryką.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować