Sztuka mięsa, ziemniaki, sos i marynowane papryki

  • wyświetlono: 333 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Duszone plastry schabu podane z ziemniakami polanymi sosem oraz marynowaną papryką słodką.

logo
  • 2 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

plastry schabu 2 szt.
ziemniaki 8 szt.
marynowane papryki słodkie 1 słoiczek
natka pietruszki
pasta rosołowa 1 łyżka lub kupna 1 kostka rosołowa
mąka pszenna do zagęszczenia sosu
przyprawa do mięsa
suszona włoszczyzna 1 łyżka
sól
liście laurowe 2 szt.
ziele angielskie 4-5 ziaren

Sposób przygotowania przepisu:

Sztuka mięsa, ziemniaki, sos i marynowane papryki

  • 1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i posypujemy przyprawą do mięsa. Smażymy po 2 minuty każdą stronę plastra schabu na gorącym tłuszczu. Usmażone plastry mięsa wkładamy do garnczka zalewamy wodą do ich zakrycia, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, włoszczyznę i pastę rosołową, gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. W między czasie gotujemy obrane, wymyte ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i zagęszczamy sos mąką. Sztuki mięsa podajemy z ugotowanymi ziemniakami, polanymi sosem i marynowaną papryką.

    Smacznego!!!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasztuka_mięsaduszone_plastry_schabumarynowana_papryka

Komentarze

Podobne przepisy

mięso

Dodane przez: bieniaszka

Sztuka mięsa w winnej marynacie

Mięsko do chleba lub obiadu. Świetnie...

Sałatka z ziemniaków

Dodane przez: tledzka

Sałatka z ziemniaków, pora i papryki

Jest to potrawa bardzo prosta w...

drugie danie

Dodane przez: Aga72

Sztuka mięsa z udźca indyka w sosie

Wczoraj w promocji kupiłam wielki...

Sztuka mięsa

Dodane przez: Konto nieaktywne

Sztukamięs czyli sztuka mięsa

Sztukamięs to klasyka kuchni polskiej...

Sztuka mięsa z marchewką

Dodane przez: RedakcjaPP

Sztuka mięsa z marchewką

Potrawa mojego autorstwa. W takim...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE