Sztuka mięsa, frytki, surówka.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Dziś proponuję bitki z karczku podane ze smażonymi na głębokim tłuszczu, serduszkami z ziemniaków i warzywną surówką.

  • 2 godz.

Składniki:

  • karczek wieprzowy bez kości 1,2 kg
    pół dużej czerwonej cebuli
    biała cebula 1 szt.
    ziemniaki 1 kg
    słoik warzywnej sałatki domowego wyrobu
    sól, pieprz kolorowy, pieprz ziołowy
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki

Sztuka mięsa, frytki, surówka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-224hmyi 1. Wymyty i pokrojony w 5 plastrów karczek umieszczamy w folii i tłuczemy z obu stron tłuczkiem do mięsa.
  • image-0e65mwa 2. Utłuczone plastry karczku solimy i pieprzymy z obu stron.
  • image-1np0o0y 3. Smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa.
  • image-0qtbhvy 4. Kroimy cebulę w piórka, lekko solimy by zmiękła.
  • image-1nkbu4q 5. Gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy ją do mięsa i smażymy na wolnym ogniu do momentu aż cebula i mięso będą miękkie.
  • image-1ae4aim 6. W między czasie gdy smaży się mięso, obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w centymetrowe plastry z których wyciskamy serca lub inne kształty w zależności od posiadanych foremek.
  • image-1ywskro 7. Tak przygotowane w serca ziemniaki smażymy na głębokim tłuszczu jak frytki.
  • image-0no3lxm 8. Usmażone plastry karczku układamy na talerze, obok układamy usmażone serca z ziemniaków i sałatkę warzywną ze słoika (domowego wyrobu).
  • image-07orkqs 9. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować