Szpinakowe placki na kefirze na słodko

3 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Proste do przygotowania i pyszne placki. Można je podawać z ulubionymi dodatkami.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mąka 1 szk,
    kefir 1 szk,
    jajka 1 szt,
    szpinak świeży 1 szk,
    olej 1 łyżka,
    cukier 2 łyżki,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    soda 1/2 łyżeczki,
    sól 1 szczypta,
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Zobacz również:

Placki

Szpinakowe placki na kefirze na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przełożyć do wysokiego naczynia, wlać kefir, olej oraz wbić jajko i rozdrobnić blenderem. Mąkę wymieszać z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Składniki mokre wlać do suchych i całość dokładnie zmiksować. Porcje ciasta nakładać na lekko natłuszczoną patelnię. Smażyć z obu stron aż placuszki się przyrumienią.
    Podawać polane miodem i z malinami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować