Naleśniki z ciasta z dodatkiem szpinaku nadziewane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku i łagodnym wędzonym łososiem są doskonałą propozycją na przystawkę, przekąskę oraz dania obiadowego.
Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody, zblenderować. Pozostałe składniki na ciasto wymieszać mikserem i dodać szpinak. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki na suchej rozgrzanej patelni.
2.Serek śmietankowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymiesza.
3.Naleśniki smarować farszem, następnie układać plastry wędzonego łososia i zwinąć w rulon.
Komentarze