Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem

4.45 (173 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Naleśniki z ciasta z dodatkiem szpinaku nadziewane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku i łagodnym wędzonym łososiem są doskonałą propozycją na przystawkę, przekąskę oraz dania obiadowego.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    250ml wody gazowanej
    150g jogurtu naturalnego
    1 łyżka oleju
    100g mrożonego szpinaku
    sól
    pieprz

    Farsz:
    300g kremowego śmietankowego serka
    250g wędzonego łososia
    3 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    1 łyżka soku z cytryny

Wystaw ocenę:

4.45 (173 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21h76ii 1. Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody, zblenderować. Pozostałe składniki na ciasto wymieszać mikserem i dodać szpinak. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki na suchej rozgrzanej patelni.
  • image-2ag4m23 2. Serek śmietankowy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymiesza.
  • image-21ndnod 3. Naleśniki smarować farszem, następnie układać plastry wędzonego łososia i zwinąć w rulon.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować