Szpinakowe rollsy z wędzonym łososiem

4.48 (147 ocen)

Organizując przyjęcie karnawałowe chciałam przygotować kilka smacznych i oryginalnych przekąsek. Rollsy z gotowych tortilli ,każdy je robi więc odpadają. Wymyśliłam, że usmażę szpinakowe naleśniki i zrobię zielone,zdrowe rollsy. Na stole super się prezentowały i smakowały wyśmienicie.

Składniki:

  • naleśniki szpinakowe:
    2 jajka
    200 g mrożonego szpinaku
    1/2 szkl. mleka
    1/2 szkl. wody
    1 szkl. mąki pszennej
    sól do smaku
    1 łyżka oleju rzepakowego

    ponadto:
    liście sałaty masłowej
    200 g wędzonego łososia
    300 g serka kremowego chrzanowego

Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szpinakowe rollsy z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić,osączyć i rozdrobnić blenderem.
    Jajka zmiksować z mlekiem,wodą,mąką,olejem i solą. Dodać papkę szpinakową i zmiksować na gładkie ciasto. Na rozgrzanej patelni smażyć kolejno naleśniki.
  • 2. Każdy naleśnik posmarować serkiem,ułożyć liście sałaty,na sałatę plastry wędzonego łososia. Ciasno zwinąć w rulon. Zwinięte w rulon naleśniki włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę po czym pokroić w 4 cm kawałki. Podawać jako przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować