Szpinakowe naleśniki z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.NALEŚNIKI: Szpinak myjemy i osuszamy.
2.Osuszony przekładamy do miski. Następnie dodajemy do niego jajko.
3.Tak przygotowany miksujemy.
4.Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego sól do smaku, pozostałe jajko, proszek do pieczenia, mąkę oraz szpinakowy mus. Składniki miksujemy do uzyskania jednolitego, zielonego ciasta.
5.Między czasie rozgrzewamy patelnię. Na rozgrzaną wylewamy porcje ciasta. Naleśniki smażymy z dwóch stron na wolnym ogniu. Usmażone studzimy.
6.NADZIENIE:
Ser przekładamy do miski. Dodajemy do niego drobno pokrojony szczypiorek, śmietanę oraz przyprawy do smaku. Całość mieszamy do połączenia składników.
Sałatę myjemy i osuszamy.
7.Na usmażone naleśniki kolejno wykładamy warstwę sera, sałaty i łososia. Po nałożeniu nadzienia naleśniki rolujemy. Dodatkowo można je przewiązać z dwóch stron dratwą. Następnie przekrawamy je na połowę, oprószamy szczypiorkiem i podajemy.
Komentarze