Szpinakowe naleśniki z serem, szynką i jajkiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Są pyszne i szybkie do przygotowania.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    jajka 3 szt,
    mąka 2 szk,
    mleko 1 szk,
    woda 1 szk,
    olej 2 łyżki,
    szpinak 70 g,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
    Nadzienie:
    szynka 10 dag,
    ser 10 dag,
    jajka 6 szt,
    ogórek 1/4 szt,
    szczypiorek do posypania,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Szpinakowe naleśniki z serem, szynką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wysokim naczyniu rozdrobnić szpinak wraz z odrobiną wody. Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, szpinak, olej, sól oraz pieprz. Całość dokładnie zmiksować. Patelnię natrzeć olejem i nakładać porcjami ciasto. Usmażyć 6 dużych naleśników. Na każdym naleśniki ułożyć plasterek szynki, sera i złożyć boki naleśnika do środka, mocno docisnąć. Na środku wbić jajko. Każdy naleśnik smażyć na małym ogniu pod przykryciem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem i ułożyć plasterki ogórka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować