Szczupak faszerowany pieczarkami

4.51 (146 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa rybka. Idealnie nadaje się na Święta i nie tylko.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szczupak
    20 kg pieczarek
    sok z cytryny
    2 łyżki bułki tartej
    5 dkg masła
    2 żółtka
    przyprawa do ryb
    sól.pieprz
    1 torebka do pieczenia ryb 20x60cm.
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szczupak faszerowany pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szczupak faszerowany pieczarkami 1. Szczupak oczyścić, opłukać, skropić cytryną, natrzeć przyprawami
  • Szczupak faszerowany pieczarkami 2. Pieczarki opłukać, zetrzeć na tartce o grubych oczkach, podsmażyć , dodać przyprawy i bułkę tartą. Masło utrzeć z żółtkami, dodać ostudzone pieczarki, wymieszać, doprawić przyprawami
  • Szczupak faszerowany pieczarkami 3. Gotowym farszem napełnić szczupaka, zaszyć nitką.
  • SZczupak faszerowany pieczarkami 4. Rybę włożyć do torebki, wlać troszeczkę oleju.Zamknąć torebkę klipsem tak aby w środku było jak najwięcej powietrza. Rybę położyć na blachę. Piec w piekarniku około 30 min w temperaturze 180 stopni. Podawać na gorąco i zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować