Polecam szczupaka faszerowanego pastą włoską. Wspaniały wyszedł. Wszyscy domownicy zajadali się, tylko ości zostały na talerzu...A w tym roku będzie gościł u nas przy okazji Świąt Bożego Narodzenia.
10 min
Składniki:
szczupak (4 dzwonka)
łyżeczka masła
sól, pieprz
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
pasta: słoiczek suszonych pomidorów, natka pietruszki, 3 ząbki
czosnku, łyżeczka parmezanu startego, oliwki - pół słoiczka
starta skórka z cytryny, bazylia, papryka w proszku szczypta
ryż
Szczupak faszerowany pastą włoską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szczupaka pokroić na 4 dzwonka. Oprószyć solą i pieprzem
i smażyć na rozgrzanej oliwie z dodatkiem czosnku.
Dzwonka przełożyc do naczynia żaroodpornego posmarowane
go masłem.
3.Nadziewać dzwonka przygotowaną pastą. Udekorować kilkoma suszonymi pomidorami i oliwkami, gałązką rozmarynu. Zapiekać
w rozgrzanym piekarniku w 200 st ok. 15 minut.
Komentarze