Szczawiowa na zimno

1 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Zupa świetnie smakuje z grzankami.

  • 50 min

Składniki:

  • 50 dag szczawiu
    3 jajka
    żółtko
    1 l bulionu warzywnego
    1/2 szkl. śmietany 12-proc.
    3 ogórki
    sól
    ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szczawiowa na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szczawiowa na zimno 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Jedno kroimy w ósemki, resztę siekamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w plastry.
  • Szczawiowa na zimno 2. Szczaw myjemy, osuszamy i grubo siekamy. Gotujemy w litrze lekko osolonej wody. Przecieramy przez sito i dodajemy do wrzącego bulionu.
    Studzimy. Mieszamy z surowym żółtkiem, czosnkiem, ogórkiem, posiekanymi jajkami i śmietaną. Dekorujemy ćwiartkami jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczaw Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować