Szaszłyki z ziemniakami

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla męża, babci i syna Kacpra. Szaszłyki często robię w sezonie grillowym. Smakują wybornie, choć składniki są niewyszukane.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    25 dag pieczarek
    6 ziemniaków
    przyprawa do szaszłyków
    3 łyżki oleju
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w 2-cm kostkę. Obficie oprószamy przyprawą do szaszłyków i polewamy olejem. Mieszamy i wstawiamy na 12 godzin do lodówki.
  • Szaszłyki z ziemniakami 2. Pieczarki oczyszczamy i my jemy. Przekrawamy na połówki, a większe kroimy w ćwiartki. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy i kroimy w duże kawałki.
  • 3. Na patyki do szaszłyków na przemian nabijamy mięso, ziemniaki i pieczarki. Pieczemy na grillu ok. 30 minut. Od czasu do czasu obracamy. W razie potrzeby skrapiamy olejem, który pozostał z marynowania mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować