Szaszłyki z kurczaka z brukselką

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne, soczyste i wyjątkowo smaczne. Przygotowane w ten sposób, zaskoczą twoich bliskich. Szaszłyki tak przygotowane można również upiec na grillu i podać z ulubionym sosem.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 podwójne filety z kurczaka
    • ½ kg brukselek
    • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z kurczaka z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie podłużne paski. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Brukselkę należy oczyścić, umyć i przesuszyć.
  • szaszłyki 2. Mięso nadziewamy na patyczki do szaszłyków na przemian z brukselką.
    Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25 minut w 180°C.
  • danie 3. Gotowe. Smacznego.

Porady

Podajemy z ulubionym sosem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować