Szaszłyki drobiowe z kolorową niespodzianką

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Pięknie się prezentują, a urozmaicony środek sprawia, że i smakują wyjątkowo.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety z kurczaka
    1 szklanka bułki tartej
    2 jaja
    5 łyżek mąki
    9 kostek sera żółtego
    9 kawałków papryki konserwowej czerwonej
    9 cebulek marynowanych
    9 kawałków ogórka korniszona
    9 marchewek okrągłych
    9 śliwek suszonych
    9 pieczarek marynowanych
    olej
    wegeta
    pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki drobiowe z kolorową niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć. Każdego przeciąć wzdłuż na 3 kotlety.
  • 2. Każdy plaster mięsa rozbić cienko .
  • 3. Schabowe przyprawić z obu stron wegetą i pieprzem.
  • 4. Na długie patyki szaszłykowe nabijać kolejno :
    kostkę sera
    paprykę
    cebulkę marynowaną
    ogórka korniszona
    marchewkę marynowaną
    śliwkę suszoną
    i na koniec pieczarkę marynowaną.
  • 5. Każdy szaszłyk owinąć dookoła rozbitym filetem drobiowym, lekko dociskając, aby mięso przylegało.
  • 6. Odstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia.
  • 7. Szaszłyki panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
  • 8. Smażyć z każdej strony na patelni w trochę większej ilości oleju.
  • 9. Wystudzić, schłodzić w lodówce.
  • 10. Ze schłodzonych szaszłyków wyciągnąć patyczki.
  • 11. Każdego szaszłyka przeciąć wzdłuż na 2 części.
  • 12. Kotleciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec w piekarniku do momentu, aż będą ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować