Szaszłyk z indyka w cytrynowo-musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z indyka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w dość grubą kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Oliwę wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny, musztardą, miodem i sosem sojowym. Zamarynować w niej mięso, posypać świeżym rozmarynem i tymiankiem. Odstawić do lodówki na 2 godziny, a jeszcze lepiej na noc.
2.2. Cebule i cukinie pokroić w talarki lub pół talarki, paprykę marynowaną w grubą kostkę. Posypać przyprawą do grilla. Zamarynowane mięso nadziewać na patyczki na przemian z cząstkami cukinii, papryki i cebuli. Smażyć na patelni do grilla lub na grillu po 10 min. z każdej strony. Smacznego!
Komentarze