Szaszłyk z indyka w cytrynowo-musztardowej marynacie

4.49 (193 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Przygotowany filet z indyka w marynacie z soku z cytryny, musztardy, miodu i czosnku, jest bardzo soczysty, rozpływa się w ustach.

  • 45 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 400-450 g filet z indyka
    1 szt. młoda cukinia zielona
    1 szt. młoda cukinia żółta
    3-4 szt. młode cebulki
    mały słoiczek papryki marynowanej
    przyprawa do grilla
    sól, pieprz


    Marynata:

    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki musztardy
    3 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka miodu
    1 łyżka sosu sojowego
    50 ml oliwy
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Grill

Szaszłyk z indyka w cytrynowo-musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyk z indyka w cytrynowo-musztardowej marynacie. 1. Filet z indyka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w dość grubą kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Oliwę wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem, sokiem z cytryny, musztardą, miodem i sosem sojowym. Zamarynować w niej mięso, posypać świeżym rozmarynem i tymiankiem. Odstawić do lodówki na 2 godziny, a jeszcze lepiej na noc.
  • Szaszłyk z indyka w cytrynowo-musztardowej marynacie. 2. 2. Cebule i cukinie pokroić w talarki lub pół talarki, paprykę marynowaną w grubą kostkę. Posypać przyprawą do grilla. Zamarynowane mięso nadziewać na patyczki na przemian z cząstkami cukinii, papryki i cebuli. Smażyć na patelni do grilla lub na grillu po 10 min. z każdej strony. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować