Karkówka w miodowo-musztardowej marynacie

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

Soczysta karkówka w miodzie to dobra propozycja na letnie grillowanie.Karkówka jest miękka i rozpływa się w ustach.POLECAM!!!

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kilogram karkówki bez kości

    Marynata miodowo-musztardowa:

    3 łyżki miodu

    3 łyżki musztardy sarepskiej

    3 łyżki ketchupu pikantnego

    1 opakowanie przyprawy do karkówki

    przyprawa do grilla pikantna

    1/4 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w miodowo-musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka w miodowo-musztardowej marynacie 1. Karkówkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy.W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty, dodajemy plastry karkówki, dokładnie mieszamy, odstawiamy mięso na noc do lodówki.
  • karkówka w miodowo-musztardowej marynacie 2. Następnego dnia smażymy na grillu lub patelni grillowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować