Szarlotka bez pieczenia

4.49 (163 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Cynamonowa szarlotka bez pieczenia

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • duże opakowanie herbatników
    2 budynie waniliowe po 40 g (mleko i cukier zgodnie z przepisem na opakowaniu)
    1 kg jabłek
    1 galaretka cytrynowa
    1 cukier cynamonowy z Delecta 15 g z mielonym cynamonem
    1 łyżka cukru pudru
    330-400 ml. śmietany kremówki
    1 śmietan fix
    1 łyżka ciemnego kakao
Wystaw ocenę:

4.49 (163 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Ciastka Herbaty

Szarlotka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Ułożyć 1 warstwę herbatników. Ugotować budynie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wyłożyć na herbatniki. Przykryć kolejną warstwą herbatnik ową. Jabłka umyć, obrać, pokroić w cząstki dusić w garnku do miękkości. Do ciepłej marmolady dodać sypką galaretkę cytrynową. Zdjąć z ognia wymieszać do całkowitego rozpuszczenia galaretki. Przełożyć na herbatniki. Całość pozostawić do ostygnięcia. Kiedy ciasto będzie już całkowicie ostudzone ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, cukrem cynamonowym oraz śmietan fixem. Całość wykładamy na masę jabłkową . Posypujemy ciemnym kakao. Wstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Ciasto przechowujemy w lodówce.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować