Mini deserek cytrynowo kokosowy z jogurtem

4 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mini deserki

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka małych bez
    1 galaretka cytrynowa
    1 jogurt migdałowo-kokosowy Bakoma
    1 łyżka cukru pudru (do smaku)
    1 czubata łyżeczka żelatyny
    250 ml. śmietany kremówki
    1-2 łyżki wiórek kokosowych (wg uznania)
    1-2 banany
    Pojemniczki do mono porcji - mini deserków.
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasto jogurtowe

Mini deserek cytrynowo kokosowy z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozprowadzamy w 1 szklance wrzącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wrzącej wody. W misce ubijamy śmietanę. Dodajemy stopniowo jogurt, wiórki kokosowe, cukier oraz roztopioną żelatynę. Przekładamy do 2/3 wysokości pojemniczka. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Wkładamy po 1 plasterku na mus zalewamy zimną galaretką cytrynową. Deserki przechowujemy w lodówce. Przed podaniem każdy deserek dekorujemy bezikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka cytrynowa Beziki Banany Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować