Witam oto kolejny z mini deserków. tym razem deserek czekoladowy.
15 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
kila małych bez
100 g czekolady gorzkiej
200 g czekolady nadziewanej - miętowej terravita
125 g serka mascarpone
250 ml. śmietany kremówki
maliny
pojemniczki do mini deserków
Mini deserek czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.w garnuszku roztapiamy czekolady wraz z 50 ml. śmietany kremówki. Lekko studzimy. Na dno pojemniczków kruszymy beziki. w misce ubijamy śmietanę wraz serkiem mascarpone. Do ubitej śmietanki dodajemy 2/3 masy czekoladowej. Lekko ubijamy do połączenia składników. Czekoladowy mus przekładamy na pokruszone bezy. Na każdym deserku dajemy kleks z pozostałej masy czekoladowej. Dekorujemy miętą i malinami. Deserki przechowujemy w lodówce. Deserek jest bardzo słodki. Pozdrawiam i życzę smacznego
Komentarze