Kakaowa szarlotka bez pieczenia

4.5 (173 ocen)

To szybka wersja szarlotki na niespodziewanych gości:).

Składniki:

  • Składniki na 6 porcji:
    - 8-10 jabłek,
    - 2 łyżki pomarańczowej galaretki w proszku,
    - Herbatniki kakaowe,
    - 250 ml śmietanki 36 %,
    - 2 płaskie łyżeczki żelatyny,
    - Około 1-2 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery Herbaty

Kakaowa szarlotka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, trzemy na grubej tarce. Przekładamy do garnka i smażymy około 15 minut. Pod koniec dokładamy galaretkę. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.

    W przygotowanych szklankach, pucharkach na dno układamy pokruszone herbatniki ( na jedna porcje około 4). Na herbatniki wykładamy jabłka z galaretką.
    Warstwę jabłkową przykrywamy bitą śmietanką. Dekorujemy całość pokruszonym herbatnikiem. Deser wstawiamy do lodówki na około 0,5 godziny.

    Śmietanka: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, a na koniec rozpuszczoną żelatynę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować