Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Blok czekoladowy

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masła
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanki wody
    2 czubate łyżki kakao
    15 herbatników czekoladowych
    150 g mieszanki studenckiej (bądź ulubionych bakalii: rodzynki, orzechy, migdały)
    2 czubate szklanki mleka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku rozpuszczamy masło, cukier, wodę oraz kakao. Masy nie wolno zagotować. Po połączeniu składników odstawiamy do przestudzenia. Wykładamy formę keksówkę papierem do pieczenia. Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy partiami mleko w proszku mieszamy. Pod koniec dosypujemy pokruszone herbatniki i bakalie, mieszamy do połączenia składników. Całość przekładamy do wcześniej przygotowanej blaszki. Odstawiamy na noc do zastygnięcia. Kroimy tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko w proszku Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować