Sypana szarlotka bezglutenowa

  • wyświetlono: 905 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Zapraszam na proste w przygotowaniu ciasto.

WIN_20170302_191418 (2)
  • 16 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

1 szkl drobnej kaszy kukurydzianej
1 szkl mąki kukurydzianej
1 szkl cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
1,5 kg jabłek
sok z połowy cytryny
1 łyżeczka cynamonu
100 g zamrożonego masła
tortownica o śred. 26 cm

Sposób przygotowania przepisu:

Sypana szarlotka bezglutenowa

  • 1. W dużej misce mieszamy razem kaszę, mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dzielimy na 3 części. Jabłka myjemy i obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do jabłek dodajemy sok z cytryny i cynamon oraz mieszamy. Dzielimy jabłka na 2 części. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno wsypujemy równą warstwę sypką, na niej układamy połowę jabłek z sokiem (równa warstwa). Kolejna warstwa sypkich składników, jabłek i sypkich. Na górę ścieramy na tarce zamrożone masło. Wstawiamy ciasto do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 200 stopni. Kroimy dopiero zimne. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słodkie życieCiastokasza kukurydzianajabłeczniktania kuchniamasłomąka kukurydziana

Komentarze

Podobne przepisy

wiktoria dzwonek

Dodane przez: viki2903

Szarlotka sypana

Bardzo szybka do zrobienia, pyszna...

pyszna szarlotka sypana

Dodane przez: ziutula

Pyszna szarlotka sypana

Pyszna szarlotka sypana z szarą...

image-10owwpl

Dodane przez: Magdalena B

Szarlotka sypana

Szybkie ciasto które zawsze się...

Szarlotka sypana

Dodane przez: quchniakaroli

Szarlotka sypana

Mój ulubiony sposób na jabłka w...

Bezglutenowa szarlotka

Dodane przez: mysza75

Bezglutenowa szarlotka

Bezglutenowa pyszna szarlotka ze...

ciasto

Dodane przez: Aga72

Szarlotka sypana z bezą

Wczoraj wieczorem tak sobie siedziałam...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE