Sycąca kanapka z grillowanymi warzywami

0 (0 ocen)

Doskonały sposób na szybkie zaspokojenie głodu, a także dla dbających o linię.

Składniki:

  • bułka pełnoziarnista
    sałata
    bakłażan
    papryka czerwona
    pomidor
    cebula
    zioła prowansalskie
    bazylia suszona
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Przekąski Grill

Sycąca kanapka z grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę do pieczenia wyścielamy papierem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Bakłażana i pomidor kroimy na plasterki, cebulę w piórka a paprykę na paseczki. Wykładamy na blaszce posypujemy ziołami i bazylia, a następnie polewamy oliwą z oliwek. Wkładamy do piekarnika na ok. 15-20min. Bułkę przekrawany z boku na pół, nie przecinając jej do końca. Układamy kolejno sałatę, kilka plasterków bakłażana, pomidora, cebuli i paprykę.

Porady

Równie dobrze smakuje z pesto. W tym wypadku smarujemy bułkę pesto, a następnie kolejno układamy składniki. Dodatkowo oprócz ziół, warzywa możemy posypać vegetą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować