Pizza z grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie w dużej misce i odstawić na 5 minut. Wymieszać z mąką i solą. Zagnieść, aż będzie gładkie i elastyczne (około 5 minut). Umieścić ciasto w dużej misce posypanej mąką. Przykryć i niech postoi w ciepłym miejscu 1 godzinę lub aż podwoi objętość.
W międzyczasie bakłażan pokroić na plastry, a paprykę na połówki. Posmarować cienko oliwą i upiec na grillu przez około 10 minut. Po upieczeniu z papryki ściągnąć skórkę. Mozzarellę pokroić w kostkę.
Ciasto rozwałkować cienko i umieścić na posmarowanej blasze do pieczenia. Posmarować passatą.
Piec w temperaturze 200 ° C przez 10 minut. Nałożyć grillowane warzywa, przyprawy i posypać serem. Piec tak długo, aż ser się roztopi.
Komentarze