Pizza z grillowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wegetariańska pizza

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto
    13 g drożdży
    175 ml ciepłej wody
    250 g mąki
    1/4 łyżeczki soli
    Nadzienie:
    2 bakłażany
    1 zielona papryka
    150 g mozzarelli
    Passata
    Bazylia, czosnek, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Grill Passata

Pizza z grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie w dużej misce i odstawić na 5 minut. Wymieszać z mąką i solą. Zagnieść, aż będzie gładkie i elastyczne (około 5 minut). Umieścić ciasto w dużej misce posypanej mąką. Przykryć i niech postoi w ciepłym miejscu 1 godzinę lub aż podwoi objętość.
    W międzyczasie bakłażan pokroić na plastry, a paprykę na połówki. Posmarować cienko oliwą i upiec na grillu przez około 10 minut. Po upieczeniu z papryki ściągnąć skórkę. Mozzarellę pokroić w kostkę.
    Ciasto rozwałkować cienko i umieścić na posmarowanej blasze do pieczenia. Posmarować passatą.
    Piec w temperaturze 200 ° C przez 10 minut. Nałożyć grillowane warzywa, przyprawy i posypać serem. Piec tak długo, aż ser się roztopi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Mozzarella Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować