Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsyp przesianą mąkę, wbij jajka. Dodaj mleko, wodę i olej. Odrobinę posól. Wymieszaj na gładką masę i usmaż naleśniki.
2.Na patelni na rozgrzanym maśle usmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj szpinak i świeżo mielony pieprz. Smaż jeszcze ok. 2 minut i połącz z pokruszonym serem.
3.Naleśniki przełóż farszem i obsmaż na patelni ok. 2 min z obu stron. Najlepiej smakują polane sosem serowym (niestety nie miałam, na zdjęciu polane sosem jogurtowym ;))
Porady
Znakomicie smakują z fixem 4 sery z brokułami Knorr zrobionym wg przepisu z opakowania ;)
Komentarze