Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym

4.49 (158 ocen)

  • 40 min

Uwielbiam połączenie szpinaku i sera. Idealne na obiad do syta ;)

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    szklanka mąki
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki wody
    szczypta soli
    olej

    Farsz:
    250g szpinaku
    125g sera pleśniowego
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsyp przesianą mąkę, wbij jajka. Dodaj mleko, wodę i olej. Odrobinę posól. Wymieszaj na gładką masę i usmaż naleśniki.
  • 2. Na patelni na rozgrzanym maśle usmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj szpinak i świeżo mielony pieprz. Smaż jeszcze ok. 2 minut i połącz z pokruszonym serem.
  • 3. Naleśniki przełóż farszem i obsmaż na patelni ok. 2 min z obu stron. Najlepiej smakują polane sosem serowym (niestety nie miałam, na zdjęciu polane sosem jogurtowym ;))

Porady

Znakomicie smakują z fixem 4 sery z brokułami Knorr zrobionym wg przepisu z opakowania ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować