"Malinowy całus"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis już raz wstawiałam, tym razem przybrane świeżymi malinami :) Bardzo często goszczą na moim stole, są pyszne!

  • 30 min

Składniki:

  • Na 12 sztuk:
    150g masła
    150g cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    2 jajka
    150g mąki
    150g malin
    50g białej czekolady
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki mleka

    Na wierzch:
    250g serka homogenizowanego naturalnego
    3 łyżki cukru pudru
    maliny i posypka do przybrania

"malinowy całus" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 190ºC. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło utrzeć na puch. Dodać cukier, cukier waniliowy i utrzeć na gładki krem. Następnie pojedynczo dodawać jajka. Na końcu dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, białą czekoladę (roztopioną w kąpieli wodnej), 100g malin oraz mleko. Dokładnie mieszamy do połączenia składników.
  • 2. Formę do 12 babeczek wykładamy papilotkami. Napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
  • 3. Na wierzch:
    Serek połączyć z cukrem pudrem. Smarujemy ostudzone babeczki i przybieramy pozostałymi malinami.

Komentarze

Podobne przepisy