Świąteczne polędwiczki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • · 2 polędwiczki wieprzowe
    · 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
    · sól
    · 3 sosy grzybowe w proszku
    · 100 g grzybów suszonych
    · olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Polędwiczki

Świąteczne polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynata 1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w plastry i lekko rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz polewam sosem sojowym, Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Grzyby zalewamy gorącą wodą i również odstawiam.
  • mięso 2. Następnie każdy plaster mięsa obtaczam w sosie grzybowym ( dwa sosy grzybowe) i smażę na rozgrzanym olej z obu stron.
  • sos 3. Do brytfanki wlewam dwie szklanki wody i gotuję. Mięso po usmażeniu przekładam do brytfanki, grzyby odlewam z wody, przekładam do mięsa i duszę pod przykryciem 20 minut.
    Na koniec sos zagęszczam ostatnim sosem grzybowym rozrobionym w małej ilości wody. Dwie minuty gotuję.
  • danie 4. Polędwiczki podajemy z tortellini.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować