Świąteczne polędwiczki

4.49 (162 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Mięso faszerowane kapusta kiszoną w pysznym borowikowym sosie

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 polędwiczka wieprzowa
    • Cebula
    • 200 g pieczarek
    • 200 g kapusty kiszonej
    • Pieprz
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Papryka czerwona
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • Francuska zupa cebulowa
    • Kremowa zupa borowikowa
    • ½ śmietany 18%
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Świąteczne polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso obieramy z błonek, rozcinamy, wzdłuż, ale nie do końca i rozbijamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • farsz 2. Obieramy cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie łączymy z pokrojoną w paseczki papryką.
  • kapusta 3. Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut.
  • farsz 4. Tak przygotowanym farsz rozkładamy na środku mięsa.
  • rolada 5. Zwijamy w roladę.
  • mięso 6. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
  • sos 7. Zupy razem ze sobą łączymy wlewamy 1 ½ szklanki wody oraz ½ szklanki śmietany, 5 minut gotujemy.
  • sos 8. Wyszedł nam gęsty sos, który wylewamy na dno naczynia i układamy upieczone i pokrojone mięso.
  • danie 9. Świąteczne polędwiczki są gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować