Świąteczne polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso obieramy z błonek, rozcinamy, wzdłuż, ale nie do końca i rozbijamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
2.Obieramy cebulę drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie łączymy z pokrojoną w paseczki papryką.
3.Wlewamy sos sojowy oraz dodajemy kapustę, prużymy 10 minut.
4.Tak przygotowanym farsz rozkładamy na środku mięsa.
5.Zwijamy w roladę.
6.Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
7.Zupy razem ze sobą łączymy wlewamy 1 ½ szklanki wody oraz ½ szklanki śmietany, 5 minut gotujemy.
8.Wyszedł nam gęsty sos, który wylewamy na dno naczynia i układamy upieczone i pokrojone mięso.
Komentarze