Surówka z kapustą i ogórkami

2.5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Uwielbiam surówki pod każdą postacią, dlatego postanowiłam się podzielić z Wami przepisem na pyszną surówkę z dodatkiem warzyw. Musztarda francuska nadaje surówce ostry wyrazisty smak.

  • 15 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 główka kapusty pekińskiej
    • 1 ogórek świeży
    • 6 ogórków konserwowych
    • 1 pęczek koperku
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 2 łyżki musztardy francuskiej
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapustą i ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. 1. Kapustę drobno kroję, ogórka świeżego obieram, kroję w kostkę, ogórki konserwowe kroję w kostkę. Szczypiorek oraz koperek drobno siekam.
    2. Do warzyw dodaję musztardę, jogurt, doprawiam pieprzem oraz solą. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.
  • surówka 2. 3. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa.
    4. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować